Joona esittäytyy

Keväällä 2022 Ailea päätti tehdä yhteistyötä myyntikiihdyttämö EuroScalersin kanssa. EuroScalersin harjoittelijaohjelman kautta tutuistuimme Joonaan. Tässä lyhyet kuulumiset häneltä. 

Julkaistu

28.04.-22

Lukuaika

2 min

Morjens! Hauska tutustua.

Mun nimi on Joona. Oon parikymppinen viestintätieteen opiskelija Amsterdamista. Oon asunut Damissa nyt puolitoista vuotta eli oon suurinpiirtein puolessavälissä kandiksen opintojani.

Amsterdamin lisäksi olen asunut Suomessa noin 16 vuotta ja Tallinnassa kolmisen vuotta. Suoritin lukion kansainvälisessä koulussa Virossa, joka on myös ”syypää” päätökseeni lähteä yliopistoon ulkomaille. Amsterdam on vielä vähän hämärän peitossa siinä mielessä että, vaikka olen asunut täällä jo reilusti yli vuoden, korona pandemia on rajoittanut omaa tutustumista kaupunkiin. Välillä vähän tuntuu että oon vaan lomaileva turisti, kun tuolla kaupungilla heiluu.

Pohjimmiltani olen hyvin tyypillinen suomalainen – tykkää saunasta, hieman hiljaisempaa laatua ja ei pelkää pakkasta. Ulkomaille lähdettyäni olen myös kyllä muuttunut aika paljon (positiivisessa mielessä). Isoin näistä muutoksista on juuri varmaan se fakta, että nautin kansainvälisestä meiningistä ja en oikeestaan tiedä tulenko tulevaisuudessa asumaan Suomessa.

Saunomisen lisäksi olen urheilufriikki. Oon pelannut jalkapalloa enemmän tai vähemmän koko ikäni. Tämän lisäksi tykkään oikestaan katsoa ihan mitä urheilua vaan on tarjolla. Tällä hetkellä tosin F1 omistaa erityisen paikan omassa viikottaisessa agendassa.

Ailean ja minun tiet törmäsi opintoihini kuuluvan työharjoittelujakson takia. Kun mietin, että minkälaisessa työympäristössä haluisin työskennellä, päätin suunnata enemmän start-up meininkiä kohti. Luin myös pari tutkimusta siitä miten työharjottelijat kehittyvät tasa-arvoisessa ja jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä. Nämä tietenkin ovat start-upeille hyvin ominaisia. Lukemani tutkimukset näyttivät että tämänkaltaisella työympäristöllä on paljon annettavaa erityisesti tärkeiden arvojen sekä johtamiseen tarvittavien taitojen kehitykseen.

Siispä päädyin Euro Scalers nimiseen firmaan jossa olen myynti- ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelija. Euro Scalers auttaa suomalaisia start-up yrityksiä laajentamaan heidän myyntitehokkuutta. Ailea on yksi näistä motivoituneista yrityksistä, jolla on kasvu mielessä. Minun roolini on siis auttaa Ailean kasvua esimerkiksi löytämällä kaikista tehokkaimpia keinoja liidi generaatioon. 

Omia tavoitteitani tälle jaksolle on tietenkin oppia uusia ammattielämään liittyviä asioita, mutta myös oman verkoston vahvistamista sekä urasuuntaa ajatellen vähän funtsia mitäs se sitten olisi mitä haluisin tehdä kun olen iso.