Ailea mukana Kanaliigan Rocket League -turnauksessa 

Ailealla Rocket League -videopeli on ollut pitkään taukotyöskentelyn pakissa suosituin työkalu. Lähes päivittäisessä kulutuksessa Aileaanien taidot ovat kehittyneet maali maalilta paremmaksi ja myös lepatus (lue: autolla lentäminen) on saatu osaksi repertuaaria. Näistä taidoistaan ylpeänä Ailea lähti mukaan Kanaliigan turnaukseen tässä jalossa lajissa kokeilemaan miten pitkälle autot lentävät. Turnaus pelattiin 22.3.2021 – 6.6.2021. 

Rocket League

Rocket League on netissä pelattava urheilupeli, jossa rakettimoottoreilla varustelluilla autoilla pelataan pallopelejä. Autot osaavat hyppiä ja tehdä voltteja ja niiden rakettimoottoreiden avulla voi myös lentää. Päälajina Rocket Leaguessa on jalkapallo ja erikoispelimuotona löytyy jääkiekko, koripallo, amerikkalainen jalkapallo ja rumble, jossa mukaan tulee erilaisia apuvälineitä pallon hallintaan tai vastustajan kiusaamiseen. 

kanaliiga

Kanaliiga

Kanaliiga on e-urheilun yrityssarja, joka tuo erilaisten PC- ja konsolipelien turnaukset mukaan yritysten väliseen mittelöön. Yritykset keräävät työntekijöistään joukkueen ja ilmoittautuvat mukaan. Kanaliiga on toiminut vuodesta 2018 ja nykyään tarjoaa turnauksia PlayerUnknown’s BATTLEGROUNDSissa, Counter-Strike: Global Offensivessa, Rocket Leaguessa, Dota 2:ssa, Overwatchissa, Rainbow 6: Siegessä, Apex Legendsissä ja NHL:ssä. Kanaliiga toimii vapaaehtoisvoimin ja laajentaa toimintaansa jatkuvasti.  

Rocket League -turnaus on Kanaliigassa ollut niin suosittu, että siihen on luotu sarjatasot eri tasoisten pelaajien vuoksi. Tällöin pelikokemus pysyy mielekkäänä, kun vastustajat ovat suurinpiirtein samalla viivalla. Ailea lähti nöyrästi aloittelijana alimpaan 2nd Division regular season -sarjaan hakemaan tuntumaa ja vauhtia tulevaisuutta varten. Tässä sarjassa on 5 joukkuetta ja pelataan kaksinkertainen sarja, eli jokainen pelaa jokaista vastustajaa vastaan kahdesti. 

Lue lisää Kanaliigasta https://kanaliiga.fi/

Ailea Gaming Hommat -joukkue 

Parhaimmillaan Ailean taukojumpassa mukana on ollut 8 henkilöä, jolloin on saatu firman sisäisesti 4v4-pelit aikaiseksi. Keskimäärin pelaajien määrä on ollut 5-6 henkilöä. Turnauksen pelimuotona on 3v3 ja joukkueessa saa olla myös varapelaajia mahdollisten poissaolojen paikkaamiseksi. Ailealta joukkueeseen ilmoittautui 5 henkilöä, joten 3+2 pelaajan voimin lähdettiin kunniaa hakemaan.  

Joukkueen kapteenina toimi Toni Heinonen ja varakapteenin roolin otti Tatu Heinonen. Muita pelaajia joukkueessa olivat Sampsa Vuorela, Ahmed Abdulghani ja Ilmari Kautiala. 

Turnauksen eteneminen 

Turnauksessa pelattiin 3 ottelua ja pisteet laskettiin yksittäisistä otteluvoitoista. Myös maaliero tilastoitiin. Ailea Gaming Hommien (lyhennettynä AGH) osalta turnaus lähti hyvin liikkeelle, kun CGI Data Gambits -joukkueesta otettiin kaksi päänahkaa kolmesta. Toisena vastaan tuli eCraft High Octane, joka otti päinvastaiset tulokset ja AGH:lle tippui vain yksi piste näistä kolmesta. Kolmas ottelu jatkoi toisen ottelun alamäkeä ja Team Apix antoi kylmää kyytiä Aileaaneille, kun peli päättyi Apixin hyväksi 3-0. Ailea Gaming Hommien arkkiviholliseksi muodostui Solita Hilloholistics, jota vastaan ensimmäisellä kierroksella tuli tiukan väännön jälkeen 2-1 pataan. Ensimmäisen kierroksen pistesaldona neljästä pelistä neljä bongoa. 

Toinen kierros käynnistyi heti perään toisella Solita Hilloholisticsin pelillä ja nyt AGH oli valmis. Helpolla ei pisteitä ropissut, mutta Ailea väänsi taistelulla itselleen 3 pistettä. Team Apix ei antanut siimaa lainkaan, vaan jatkoi samalla 3-0 voittoputkellaan, mitä oli jo koko turnauksen tehnyt kaikille muillekin joukkueille. Kylmä kyyti jatkui myös seuravaan otteluun, kun eCraft High Octane ei antanut jalansijaa Aileaaneille ja pataan tuli 3-0 myös tästä ottelusta. Viimeisestä alkulohkon ottelusta Ailea sai luovutusvoiton, kun CGI Data Gambits ei saanut tarpeeksi pelaajia kasaan. Liekö asiaan vaikuttanut se, ettei heidän turnauksensa ollut sujunut kovin hyvin ja yhtään voittoa heillä ei ollut plakkarissa. 

Jatkopeleihin paikka kuitenkin aukesi tällä alkulohkon räpeltämisellä, mutta semifinaalissa vastaan asettui jälleen voittamaton Team Apix ja paras viidestä päättyi heti kolmanteen tappioon. Ensimmäisessä erässä toivon kipinä oli vielä mukana, mutta kun Apix pääsi maalinteon makuun, ei loppua näkynyt. Kahden muun erän tulokset eivät olleet mairittelevia.  

Pronssipeliin lähdettiin hieman luottavaisemmin, kun vastaan asettui eCraft High Octane. Alkulohkossa haasteita tuottanut, mutta voitettavissa oleva eCraft pisti kuitenkin kovat piippuun ja tykitti byyrejä hyvällä tahdilla. Ensimmäisessä erässä taisteltiin tiukka häviö, mutta jälleen tämä lannistus imi loput mehut ja kolmea peliä enempää ei tarvinnut näitäkään karkeloita viettää. AGH ei selvinnyt mitalisijoille. 

Takaisin sorvin ääreen  

Rocket Leaguen pelaaminen Aileaanien taukojumppana jatkuu entisellään karvaasta kohtalosta huolimatta. Jokapäiväisellä treenaamisella tulevaisuuden Kanaliigoissa saadaan varmasti parempaa tulosta. Ehkä jatkossa Ailean työhaastatteluun otetaan osaksi Rocket League 1v1-tulikoe, jotta joukkuetta saadaan vahvistettua entisestään.

Me palaamme vielä!